بانس ریت سایت چیست و چه ضررهایی برای سایت دارد؟
بانس ریت چه ضررهایی برای شما دارد؟
تعریفی که بسیاری از افراد برای بانس ریت در نظر گرفتهاند، این است که کاربر سایت را باز میکند و بدون انجام کاری تصمیم به ترک کردن سایت میگیرد. البته تعریفی که شما الآن مطالعه کردهاید، بسیار ساده و پیش پا افتاده است. بهتر است کمی جزئیتر آن را بیان کنیم. نرخ یا Rate یعنی شما میخواهید دو چیز را نسبت به یکدیگر محاسبه کنید. مانند نرخ مشتریانی که به قصد خرید وارد مغازه شما میشوند و بعد از بازدید کامل از تمام قسمتهای فروشگاه، اقدام به خرید میکنند. در واقع نرخ این دسته از مشتریان نسبت به تمام مشتریان محاسبه خواهد شد.
به عبارتی دیگر از دو نفری که وارد مغازه شما میشوند، وقتی تنها یک نفر از آنها از شما خرید کند، میتوان گفت شما دارای نرخ فروش 50 درصدی هستید. بنابراین زمانی که ما از بانس ریت صحبت میکنیم، یعنی تعداد کاربران که سایت ما را بدون انجام کاری ترک کردهاند یا پریدهاند، در برابر تمامی مخاطبانی که در سایت شما حضور یافتند.
مفهوم کامل پرش یا بانس چیست؟
بانس ریت چیست
در نرخ پرش سادهترین تعریف پرش یا بانس به این معنا است که مخاطبان وارد سایت شما میشوند و دقیقاً فعالیتهای شما از آنها انتظار دارید را انجام نمیدهند. حتماً در فروشگاهها و مغازهها دیدهاید که تعداد از مشتریان وقتی وارد مغازه میشوند، بدون آن که سؤالی بپرسند و کاری انجام دهند، مغازه را ترک میکنند. در حالی که فروشنده علاقه دارد، مشتری از او سؤالات مرتبط با محصولات، قیمت و … را بپرسد و اقدام به خرید کند. البته در فضای اینترنت، تمامی سایتها به فروشگاه آنلاین نیستند و بسیاری از آنها هدفی غیر از فروش کالا دارند.
همه ما وقتی به عنوان یک مدیر سایت فعالیت میکنیم، علاقهمند هستیم که مخاطبان وارد سایت ما شوند و کارهایی که برای آنها مشخص کردهایم را انجام دهند. به عنوان مثال، از صفحات مختلف سایت بازدید کنند، روی تبلیغات سایت کلیک کنند، برای خرید از سایت، اقدامات لازم را انجام دهند، بعد از مطالعه مقالات نظر خود را زیر پستها اعلام کنند، در صورت نیاز در سایت عضو شوند، برای درخواست راهنمایی و مشاوره با واحد پشتیبانی در ارتباط باشند، فایلهای ویدیویی سایت را تماشا کنند و هر کدام از فایلهایی را که نیاز دارند را دانلود کنند. کاربرانی که به سایت شما میآیند و با شما تعامل ندارند، یعنی بانس ریت شما افزایش یافته است.
محاسبه نرخ پرش یا Bounce Rate چگونه است؟
بهترین راهی که میتوانید به واسطه آن بانس ریت را به آسانی محاسبه کنید، استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس است. شما دو مفهوم سشن Session و هیت Hit را برای محاسبه بانس ریت در گوگل آنالیتیکس نیاز دارید. در واقع گوگل آنالیتیکس بدون این سشن و هیت نمیتواند، بانس ریت را حساب کند.
سشن دقیقاً چیست؟ و چه نقشی در محاسبه بانس ریت دارد؟
تمامی کارهایی که در طول مدت زمان بسیار کوتاهی در سایت یا نرم افزار توسط کاربران انجام میشود، در گوگل آنالیتیکس به معنای سشن Session میباشد. گوگل آنالیتیکس تایمری دارد که با تنظیم روی 30 دقیقه، هنگام ورود کاربران به سایت روشن میشود. کاربرانی که به صفحات دیگر میروند، باعث ریست یا تمدید شدن تایمر میشوند. به عنوان مثال وقتی شما برای مطالعه مقالهای وارد یک سایت میشوید، زمانی که شروع به خواندن مقاله میکنید، تایمر 30 دقیقهای گوگل آنالیتیکس روشن میشود. اگر شما بتوانید این مقاله را در 10 دقیقه مطالعه کنید، یعنی تا پایان رسیدن زمان تایمر هنوز 20 دقیقه باقی میماند. در حالی که اگر شما صفحه دیگری را در سایت انتخاب کنید، 30 دقیقه تایمر مجدداً شروع به کار میکند.
مفهوم هیت و کاربرد آن در محاسبه بانس ریت
به تمامی کارهایی که کاربران در سایت انجام میدهند و در گوگل آنالیتیکس ثبت میشوند، هیت می گویند. کارهایی مانند باز کردن صفحات جدید توسط گوگل آنالیتیکس به صورت خودکار ثبت میشود، اما برخی از کارها مانند دانلود کردن و … توسط این سیستم تشخیص داده نمیشود. بنابراین این امکان وجود دارد که کاربران در سایت، فعالیتهایی انجام دهند که گوگل آنالیتیکس آنها را به عنوان هیت تشخیص ندهد و در نهایت حساب نکند.
نرخ پرش و تاثیر آن سئو
به راحتی میتوان گفت بانس ریت هیچ گونه تأثیر در سئو و جابجایی رتبه سایت در فهرست نتایج گوگل ندارد. برای این مورد دلایلی وجود دارد، که در ادامه به آنها اشاره کردهایم.
گزارشات گوگل در ارتباط با تاثیر نداشتن نرخ پرش بر سئو
طبق گفتههای مدیران و مسئولان گوگل، درباره تأثیر بانس ریت بر رتبه بندی سایت، در توییتر و کنفرانسها بارها اعلام کردهاند که دادههای موجود در گوگل آنالیتیکس و بانس ریت سایتها معیاری برای رتبه بندی محسوب نمیشود.
بانس ریت قابل تغییر است و می توان آن را دستکاری کرد
با توجه به این که بانس ریت به مفهوم سشن بستگی دارد، و از طرفی سشن معیار دقیقی نیست، موجب میشود که این شاخص به طور کلی متکی و قابل اعتماد نباشد. علاوه بر این میتوان به تکنیکهای کلاه سیاه، با کاربران تعامل و ارتباط ساختگی ایجاد کرد. بنابراین اطمینان داشته باشید که همچنین فاکتور ضعیفی مورد توجه الگوریتمهای گوگل قرار نمیگیرد.
کاربرد بانس ریت
تنها شاخصی که با آن میتوانید میزان تعامل و ارتباط کاربران در سایت را تحلیل کنید، بانس ریت است. شما به واسطه بانس ریت میتوانید بفهمید که چه درصدی از کاربران هنگام ورود به سایت، فعالیتهای مورد نظر شما را انجام میدهند. کدام کاربران اقدام به عضویت در سایت شما میکنند؟ چند از درصد آنها مقالات مورد نظر شما را مطالعه میکنند؟
شما علاوه بانس ریت سایت باید معیارهای دیگری را برای برنامه ریزی در نظر بگیرید. زیرا استفاده به تنهایی از بانس ریت تنها باعث سردرگمی و اشتباه در تحلیلها میشود. شما میتوانید از طریق ابعاد مختلف بانس ریت را بررسی کنید و در کنار آن به مواردی مانند چگونگی سایت، انواع صفحات، موضوعات محتوا، نوع محصولات و.. را توجه کنید.
توجه داشته باشید که آمارها و آنالیزهای بانس ریت را به طور قطعی، عاملی برای تحلیل دقیق سایت خود ندانید. شما برای کاهش بانس ریت سایت خود باید بررسی کنید و ببینید که آیا کاربران به محصولات و محتواهای شما علاقهای دارند؟ آیا ساختار کلی سایت و طراحی آن مورد پسند آنها قرار گرفته است؟ آیا پیشنهادهایی که به کاربر میدهد، میتواند چالشهای او را بر طرف کند؟
دیدگاهتان را بنویسید